Гражданският съвет за стадион Христо Ботев подписа общ меморандум заедно с кмета

...
Гражданският съвет за стадион Христо Ботев подписа общ меморандум заедно с кмета
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив и гражданският съвет за стадион Христо Ботев подписаха меморандум

Гражданският съвет за стадион " Христо Ботев "  подписа общ меморандум дружно с кмета на община Пловдив Костадин Димитров за следващи дейности по завършването на спортното оборудване.

Ето и цялостният текст на документа:

Днес, 29.05.2024 година се организира среща сред господин Костадин Димитров, Кмет на Община Пловдив и представители на Гражданския съвет за подкрепяне на строителството на стадион " Христо Ботев ".

На извършената среща страните се съгласиха за следното:

1. В период до 31.05.2024 година Кметът на Община Пловдив да сформира комисия за определяне на недостатъци в гаранционния период след въвеждането в употреба на стадий 1.1. от строителството на стадион " Христо Ботев ", която да ревизира положението на признатите СМР и да сформира констативен протокол в период до 10.06.2024 година

1.1. В състава на комисията да бъдат включени Директор дирекция " Строителство и вложения " инж. Хакъ Сакъбов и специалисти в дирекцията, представители на строителния контрол и проектанта, представителя на Гражданския съвет инж. Петър Костов, представител на ПФК Ботев АД и други, по преценка на Кмета на община Пловдив. По време на огледа могат да участват и други, осведомени с дефектите лица.

1.2. При констатиране на недостатъци в гаранционния период, в период до 20.06.2024 година Кметът на община Пловдив да предяви искания по законовия ред за премахване на същите към строителя ДЗЗД " Колежа ".

2. В период до 17.06.2024 година Община Пловдив да разпореди на проектанта арх. Георги Савов препроектирането по разширение обсега на стадий 1.2., като в този стадий се включат и обекти, чието осъществяване е планувано за стадий 2, както и препроектирането на оставащото за осъществяване в стадий 2 от строителството на стадион " Христо Ботев "  с цел оптималното действие на обекта. В двуседмичен период след внасяне на всяка една от преработките с направен ОСИП да се добави разрешението за градеж за стадий 1.2. и след това на стадий 2 по реда на член 154 от Закон за устройство на територията.

3. В едноседмичен период след допълнение разрешението за градеж по реда на член 154 от Закон за устройство на територията за стадий 2, разказано в т. 2, Община Пловдив да направи публично документално питане до Агенцията по публични поръчки какъв е законовият ред за възлагане осъществяването на стадий 2 от градежа на стадион " Христо Ботев ".

4. В период до 07.06.2024 година да бъде показан анекс или нов контракт на представителя на Граждански съвет Пловдив инж. Петър Костов със период приемането на стадий 1.2 от строителството на стадион " Христо Ботев ".

5. В период до 31.05.2024 година да се показа на инж. Петър Костов подписания анекс, с който се удължава периода на осъществяването на стадий 1.2. от строителството на стадион " Христо Ботев "  между Община Пловдив и ДЗЗД " Колежа ".
 Паметник на Динко Дерменджиев ще бъде построен на стадион
Паметник на Динко Дерменджиев ще бъде построен на стадион " Христо Ботев "

разгласи " Фондация Жълто и Черно "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР